Еттінгер сподівається, що сьогодні

Еттінгер сподівається, що сьогодні "остання тристороння зустріч"

Укрінформ
Віце-президент Єврокомісії Гюнтер Еттінгер сподівається, що сьогоднішні тристоронні газові консультації у форматі Україна-ЄС-Росія будуть заключними, і сторони досягнуть проміжної угоди.

Про це він заявив перед початком двосторонніх зустрічей з міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Проданом, представниками російської делегації, після чого розпочнуться переговори у тристоронньому форматі, передає власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

 «Я сподіваюся, що сьогодні відбудеться остання тристороння зустріч», - сказав віце-президент Єврокомісії.

Він відзначив, що спільним прагненням сторін є досягнення проміжного рішення на зимовий період, який забезпечить безпеку постачання газу до кінця березня 2015 року.

Зокрема, за його словами, йдеться про домовленості щодо ринкової ціни та постачання газу за принципом «плати і бери» на засадах передплати.

Іншим пунктом переговорів є питання забезпечення платоспроможності України у процесі імпорту газу. Зокрема, йдеться про потребу у 3-4 млрд кубометрів газу у 2014 році для забезпечення належного балансу газу упродовж січня 2015 року.

Окрім цього, зазначив Г.Еттінгер, сторони повинні домовитися про формат, структуру проміжної угоди, яку необхідно підписати.

Як повідомляв Укрінформ, за погодженими переговорними позиціями, ціна на російський природний газ у зимовий період для України має становити 385 долів за тисячу кубометрів. Українська сторона наполягає, що визначена проміжна ціна за російський газ для України кінця березня 2015 року є суто комерційною і не повинна залежати від рішень уряду Росії.

При цьому Україна зобов’язується сплатити борг за раніше поставлений газ у розмірі 1,45 млрд доларів до кінця жовтня та ще 1,65 млрд – до  кінця 2014 року.

 

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-