ЄС дав Україні понад 60 мільйонів на переселенців та Донбас

ЄС дав Україні понад 60 мільйонів на переселенців та Донбас

Укрінформ
Євросоюз та окремі країни-члени мобілізували 63 мільйони євро для надання фінансової і гуманітарної допомоги громадянам України, переміщеним з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО, а також на відновлення інфраструктури Донбасу.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили у Представництві України при ЄС.

«Загальний обсяг мобілізованих ресурсів ЄС для України на сьогодні становить 63 млн євро», - узагальнюють українські дипломати.

Йдеться про залучення фінансової та гуманітарної допомоги Євросоюзу для громадян України, переміщених з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО, а також на відновлення інфраструктури Донбасу.

Читайте також: Джордж Сорос: Прокидайся, Європо!

Нагадаємо, в липні Єврокомісія виділила 250 тис. євро на підтримку кримських татар, що змушені були залишити територію АР Крим внаслідок тиску та переслідувань з боку самопроголошеної влади Криму.

У серпні Єврокомісія збільшила суму фінансової допомоги до 2,5 млн євро для потреб переміщених осіб зі східних областей України.

У вересні ухвалили рішення про виділення Україні додаткової фінансової допомоги на суму 22 млн євро для задоволення гуманітарних потреб найбільш уразливих верств населення зі сходу України та надання невідкладної допомоги.

У жовтні Представництво України при ЄС ініціювало урядовий запит щодо невідкладного розгортання Механізму цивільного захисту ЄС. У свою чергу, Кризовий центр ЄС розпочав термінову процедуру консультацій з країнами-членами щодо надання Україні медичних препаратів з фонду Всесвітньої організації охорони здоров'я та товарів першої необхідності.

Читайте також: Коморовський: Санкції проти Росії скасують, коли вона поверне Крим

20 жовтня в Україну направили місію ЄС для організації спільного з органами влади заходів з реєстрації переміщених осіб, розповсюдження адресної медичної допомоги та визначення додаткових соціальних потреб для постраждалих внаслідок військових дій.

Кризовий центр Єврокомісії підтвердив 27 жовтня Представництву України при ЄС надання Латвією 9 генераторів для потреб переміщених осіб та їхньої доставки до місць їх тимчасового розміщення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-