Рада одразу повинна ухвалити закон про опозицію - КВУ

Укрінформ
Одним з перших кроків нового парламенту має стати ухвалення закону про опозицію.

Про це на прес-конференції у Києві заявив голова правління Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель, передає кореспондент Укрінформу.

"Одним з перших кроків парламенту має стати ухвалення закону про опозицію, тому що опозиція - це не назва політичної сили, а опозиція - це інше бачення розвитку України", - сказав Кошель.

За його словами, має бути закон, який чітко визначить критерії опозиційності.

"Опозиція сьогодні - це не лише "Опозиційний блок", в опозиції може бути частина мажоритарників, а також "Радикальна партія Ляшка" та інші депутати", - заявив Кошель, додавши, що "поки що чіткої опозиції немає".

Читайте також: Нова Рада матиме більше нових облич - Черненко

Окрім того, голова правління КВУ вважає за потрібне розробити формулу, за якою призначатимуть керівників Верховної Ради.

Експерт вважає, що необхідно відмовитися від діючого механізму розподілу посад у керівництві парламенту, коли відповідні призначення прив'язують до тієї чи іншої політичної сили, або прізвища політика.

"Необхідно запропонувати просту і зрозумілу формулу, хто на які посади може претендувати у керівництві парламенту, і ця формула має бути застосовною і в парламентах наступних скликань", - сказав Кошель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-