Міліція зафіксувала 330 порушень на виборах

Міліція зафіксувала 330 порушень на виборах

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ зафіксувало 330 порушень, пов'язаних з виборами.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"До органів внутрішніх справ надійшло 330 повідомлень про події, пов'язані з виборчим процесом, з них 35 - підкуп виборців, 34 - розповсюдження агітаційних матеріалів, 22 - пошкодження бюлетенів, 17 - розповсюдження неправдивих відомостей. Також надійшло 20 повідомлень про "замінування" дільничних виборчих комісій, з яких 16 - у Миколаївській області", - зазначив він.

Крім того, правоохоронці зафіксували дві втрати печаток комісій, одне використання бюлетенів за межами виборчих дільниць.

Яровий також повідомив, що МВС розпочало перше кримінальне провадження по факту підкупу виборців. "На сьогодні у нас з усіх подій, що мали місце, розпочато одне кримінальне провадження про підкуп виборців, про вилучення зброї - ще одне провадження", - сказав він.

За даними МВС, 22704 виборчі дільниці охороняли близько 60 тисячами працівників міліції. Три дільниці так і не розпочали роботу, 5 - відкрилися з запізненням.

Читайте також: Вибори в Україні пройшли спокійно - СБУ

За словами Ярового, особовий склад, який був залучений до охорони громадського порядку, після закриття виборчих дільниць залучиться до охорони громадського порядку під час перерахування голосів. Окрім того, правоохоронці забезпечуватимуть переміщення бюлетенів до окружних виборчих комісій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-