Україна готова доводити в ООН, що касетні снаряди запускали проросійські терористи

Україна готова доводити в ООН, що касетні снаряди запускали проросійські терористи

Укрінформ
Українська сторона готова надати свідчення в Раді Безпеки ООН, що заборонені касетні бомби в зоні АТО використовувалися з боку озброєних терористів, підтримуваних Російською Федерацією.

Про це зазначив в телефонній розмові з власним кореспондентом Укрінформу речник Постійного представництва України при ООН Єгор Пивоваров.

"Україна мусить відреагувати на занепокоєння Організації Об'єднаних Націй щодо закидів у використанні заборонених видів озброєння. Ми маємо на меті переконати членів Ради Безпеки, що Україна дотримується всіх міжнародних зобов'язань і в жодному випадку не застосовує заборонених міжнародними угодами видів озброєння", - підкреслив дипломат.

Читайте також: Касетні бомби застосовували російські військові. Радбез має докази

Він наголосив, що українська сторона "готова представити переконливі матеріали на доказ тому, що заборонені снаряди були випущені саме терористами".

Водночас Пивоваров зауважив, що російська делегація "скоріше за все навмисно підніматиме це питання (доповідь Human Rights Watch по Україні – ред.) під час виступів в РБ ООН". Українська сторона готова до цього, - підкреслив він.

Як повідомляло агентство, Рада Безпеки ООН в п'ятницю, 24 жовтня, проведе засідання по Україні. Очікується, що на ньому обговорюватиметься остання доповідь Управління верховного комісара ООН з прав людини, представлена 8 жовтня.

У документі, зокрема, йдеться, що з середини квітня по 6 жовтня на сході України було вбито щонайменше 3660 осіб, 8756 отримали поранення. Крім того, в доповіді підкреслюється, що з моменту припинення вогню (6 вересня) від обстрілів загинула 331 людина.

Читайте також: МЗС про касетні снаряди: Human Rights Watch стала жертвою шахрайства терористів

Нагадаємо, Human Rights Watch стверджує, що сили АТО застосовували на початку жовтня касетні боєприпаси в районі Донецька. Експерти дійшли висновку, що внаслідок застосування цього виду зброї загинули 6 осіб, у тому числі співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста. Офіційний Київ всі звинувачення на свою адресу вважає безпідставними і заперечує можливе застосування касетних боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-