На зрадників Української армії чекає безславне майбутнє - Юлій Мамчур

Укрінформ
У колишніх військовослужбовців, які зреклися присяги на вірність українському народу та пішли служити окупаційній армії у Криму, може виявитися дуже сумна перспектива.

Про це сказав в інтерв'ю 5 каналу полковник Повітряних Сил ЗСУ, командир 204-ї бригади тактичної авіації Юлій Мамчур, який став героєм для всієї України під час березневих подій у кримському Бельбеку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Доволі складна ситуація в Криму - і фінансова,і моральна. Люди, які більше двадцяти рокі жили в нормальному психологічному товариському кліматі, зараз більше двох не збираються. Тому що ФСБ там працює доволі вдало, і один в одному вбачають зрадників.Є інформація, що скрізь на об'єктах моєї частини стоїть “прослушка”, - сказав Мамчур.

Читайте також: Полковник Мамчур: Нам не повернули 12 бойових літаків

Він розповів, що на півострові у нього залишилося чимало знайомих, “але ті, які зрадили Україні і присязі, я з ними принципово не спілкуюся”, - пояснив командир.

На його думку, колишні українські військовослужбовці зараз не багатослівні: “Вони не хочуть казати як їм там - добре чи не добре. Але знаю, що зрадники - вони є зрадники. Тому ставлення до них - як до зрадників”.

Сподівання колишніх українських військовослужбовців на блискучу кар'єру в окупаційній армії не виправдалися, зазначив він.

“Багато з них отримали пониження. Вони у фінансовому плані бачать себе гідними 10 чи 20 тисяч гривень, які добавили їм до зарплати, вважають гарною оцінкою їхніх дій. Але ніхто з них кар'єру не побудує у російській армії. Ніхто командирських посад їм не запропонував. Їх використали. Через рік, 28 чи 29 березня завершиться їх трудовий договір, і їх всіх просто повиганяють, запропонують самим піди або переведуть на Далекий Схід”, - переконаний Мамчур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-