Росія готує депортацію кримських татар - Джемілєв

Росія готує депортацію кримських татар - Джемілєв

Укрінформ
Запланований російською владою перепис у Криму є елементом підготовки до депортації кримських татар.

Запланований російською владою перепис у Криму є елементом підготовки до депортації кримських татар.

Про це на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає кореспондент Укрінформу.

«Циркулюючі чутки про можливу тотальну депортацію кримськотатарського народу, вони набувають якихось вже реальних контурів. Дуже багато підозр, що планований російською владою, так званий перепис на території Кримського півострова - це теж елемент підготовки, якщо не до тотальної депортації, то, принаймні, до значної частини», - сказав Джемілєв.

Читайте також: У кримських татар провели понад 40 обшуків за тиждень

Крім того, за його словами, на сьогодні кримським татарам масово приходять повістки в армію.

«Забирати в армію збираються вже на початку 2015 року, зараз заздалегідь усіх беруть на облік. У тому числі, приходять повістки і молодим людям, які не брали російські паспорти і не збираються їх брати. Завдання окупаційної влади, якщо люди підкорятимуться і підуть в армію, то їх вивезуть за межі Криму - в Мурманськ, на Кавказ або ще гірше проти своєї ж країни, проти України. Але найбільше це мабуть розрахунок на те, що молоді люди і їх сім'ї залишать територію Криму. Таким чином, вони сприятимуть добровільній, так би мовити, депортації, виселенню з Криму», - додав Джемілєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-