Німецька гуманітарка для України уже в дорозі

Німецька гуманітарка для України уже в дорозі

Укрінформ
Понад 100 вантажівок із гуманітарною допомогою з Німеччини уже вирушили в Україну.

Про це Укрінформу в понеділок заявив речник Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Рене Франке.

«Перші вантажівки вирушили в дорогу ще у вихідні, сьогодні до них приєднаються інші, щоб завтра увесь конвой організовано перетнув польсько-український кордон», - сказав він.

Речник уточнив, що вантаж вирушив загалом із 17 німецьких міст. Він також не виключив, що у разі потреби Німеччина зможе в майбутньому повторити гуманітарну акцію.

Читайте також: Конвой із 30 вантажівок приїхав у Донецьку область

Нагадаємо, впродовж першої половини дня вівторка, 7 жовтня, понад 100 вантажівок із німецькою гуманітарною допомогою мають перетнути польсько-український кордон на пункті пропуску «Ягодин». Після цього конвой буде відправлений до Києва, де вантаж розподілять і спрямують до місць призначення, зокрема до Харкова, Слов’янська, Маріуполя, Запоріжжя та Дніпропетровська.

За даними німецького міністерства, вартість вантажу становить близько 10 млн євро. Туди увійшли, зокрема, обігрівачі, генератори, зимовий одяг, ковдри, гігієнічні набори, мобільні кухні тощо. Частину цих товарів німецький міністр з питань економічного співробітництва та розвитку Герд Мюллер офіційно передасть українській стороні у Харкові 14 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-