Росія постачає на Донбас новітню зброю, що пробиває будь-які бронежилети - ЗСУ

Росія постачає на Донбас новітню зброю, що пробиває будь-які бронежилети - ЗСУ

Укрінформ
РФ випробовує на сході України новітню зброю, яка пробиває всі бронежилети, а також може використовуватися в легких кулеметах.

Про це повідомив на прес-конференції в Укрінформі начальник Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗСУ доктор технічних наук, професор полковник Ігор Чепков.

"При аналізі тих засобів ураження, які були отримані зі Сходу України, ми з'ясували, що більшість тих бронежилетів, які поставляються для наших військовослужбовців, не відповідають рівню стійкості до цих засобів. Таким чином, було з'ясовано, що існує куля і патрони майже всіх калібрів, які застосовуються стрілецькою зброєю - як 5,45 мм, так і 7,62 мм - з підвищеною бронепробивною здатністю. Куля, яка була досліджена як речовий доказ присутності сучасної зброї,  що поставляється на Схід України бандформуванням, вражає бронежилет навиліт", - сказав Чепков.

Він уточнив, що ця куля має індекс 7Н37. За своєю бронепробивною здатністю вона значно перевищує кулі, які застосовуються в підрозділах ЗСУ. При дослідженні було з'ясовано, що вона має осердя, яке вироблене з карбідвольфрамового сплаву і здатне пробивати всі бронежилети. Вона також наскрізь пробиває броньові плити, товщина яких перевищує товщину наших сучасних бронетранспортерів.

Читайте також: Росія постачала бойовикам зброю від початку перемир’я в Україні - Нуланд

Таким чином, за його словами, інформація, що поширюється російською стороною, про те, що протягом 20 років Міністерство збройних сил РФ не проводило заміни боєприпасів, не є дійсною. "За ці 20 років були створені потужні боєприпаси - 7Н10 для калібру 5,45х39, 7Н13 підвищеної бронепробивної здатності, бронебійні патрони 7Н22, 7Н23, 7Н24, 7Н26, 7Н37, про який іде мова, і 7Н39. Також були пістолетні патрони підвищеної бронепробивної здатності, які розроблені і прийняті на озброєння", - зазначив експерт.

Як зазначалося, ці засоби ураження перевищують існуючий рівень нашої зброї і здатні вражати наш особовий склад, можуть використовуватися в легких кулеметах. 

Радник міністра оборони України Олександр Данилюк наголосив, що військовослужбовці РФ послідовно використовують експериментальні набої, які за своїми характеристиками, за своєю бронебійністю не мають аналогів у світі, що "фактично на сьогодні жоден бронеавтомобіль, бронетранспортер від такого набою захистити не може".

Читайте також: Терористи визнали наявність російських військових в Донецьку

"І, на превеликий жаль, їхнє застосування може змінити взагалі характер підготовки і захисту. Тому що наразі не те що бронежилет, треба замислюватися над тим, чи зможе взагалі якась бронетехніка протистояти таким набоям. Тому що "Кугуар", закуплений Міністерством внітрішніх справ, такий набій прошиває наскрізь", - зазначив він. І підкреслив при цьому, що сьогодні треба переглядати концепцію бронетехніки - і не лише в Україні, а в цілому світі. Після того, як інформація про наявність такого боєприпасу потрапила в низку країн НАТО, вони почали переглядати свої оборонні замовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-