США вимагають від Росії негайно вивести війська з України

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив стурбованість у зв'язку з нехтуванням з боку Росії та проросійських сепаратистів домовленостей Мінської мирної угоди та закликав їх негайно припинити атаки на позиції українських сил АТО.

Це зазначила в вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми дуже занепокоєні збільшенням інтенсивності насильства на сході України. Російські війська та озброєння все ще залишаються на території України, і російсько-український кордон досі не захищений", - зауважила представник держдепу.

Читайте також: Російські війська все ще знаходяться в Україні - НАТО

Вона підкреслила, що з моменту досягнення режиму припинення вогню 5 вересня атаки на українські позиції не послаблюються, у тому числі в районі Донецького аеропорту та міста Попасна Луганської області. "Вбито й поранено велику кількість українських військовослужбовців і цивільних, знищені важливі об'єкти інфраструктури", - констатувала речник зовнішньополітичного відомства США.

У цьому зв'язку вона зазначила: "Ми закликаємо Росію і сепаратистів, яких вона підтримує негайно припинити ці атаки. Ми також закликаємо Росію відвести всі її війська та озброєння з території України".

Представник держдепартаменту також згадала про спостерігачів ОБСЄ, які намагаються надати підтримку у виконанні Мінської угоди від 5 вересня та меморандуму, підписаного сторонами в білоруській столиці в ніч проти 20 вересня. "Росія має дозволити їм виконати цю роботу", - наголосила вона.

Читайте також: ОБСЄ: Місія і далі працює на Луганщині. Відео

Речник Державного департаменту США підкреслила, що Україна "продовжує виконувати угоду про припинення вогню та дотримується мирного рішенню конфлікту". Тож зараз, акцентувала вона, час для російської влади і сепаратистів, яких вона підтримує, "негайно виконати зобов'язання" відповідно угод, досягнутих у Мінську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-