Міненерго: терористи захопили 60% українських шахт

Міненерго: терористи захопили 60% українських шахт

Укрінформ
На територіях, які контролюються терористичними угрупованнями, знаходяться 60% українських шахт (88 підприємств), при цьому вугілля добувають 24 з усіх 93 шахт Донбасу.

Про це стало відомо під час наради в Лисичанську керівників державних вугільних підприємств, передає прес-служба Луганської обласної державної адміністрації (ЛОДА).

"У зв'язку з бойовими діями на сході України, які почалися наприкінці квітня, з 93 шахт Донбасу ведуть видобуток усього 24. Плюс 12 шахт в інших регіонах України. Разом у нас залишилося всього 36 шахт", - заявив перший заступник міністра енергетики і вугільної промисловості Юрій Зюков.

Він уточнив, що 60 шахт поки працюють у режимі підтримки життєдіяльності, а 7 шахт «розбиті» повністю.

«Дві з них у Луганській області. Так, шахта «Луганська» постраждала від підривання диверсантами. Кому потрібно було висадити баштовий копер, піднявши вибухівку на відмітку 24 метри? Це могли з відомою метою зробити лише прийшлі люди, які ніколи не мали наміру тут жити, працювати», - обурився Зюков.

Чиновник додав, що на території, яка контролюються терористичними угрупованнями, залишаються 88 шахт. «Це 60% від загальної кількості шахт України», - резюмував перший заступник міністра енергетики і вугільної промисловості.

Читайте також: У луганських терористів з'явилося чергове "міністерство" - енергетики

Нагадаємо, раніше міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан заявляв, що Україна планує купити 5,6 млн т вугілля до кінця 2014 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-