Маккейн розкритикував Обаму за відмову Україні у зброї

Маккейн розкритикував Обаму за відмову Україні у зброї

Укрінформ
Сенатор-республіканець Джон Маккейн, відомий своєю палкою підтримкою України, розкритикував рішення Адміністрації Президента США, яка відмовила українському президентові в проханні про надання оборонної зброї.

Про це йдеться в зверненні, розміщеному на особистому сайті сенатора Маккейна, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це ганьба, що адміністрація продовжує відмовляти Україні в наданні військової допомоги, яку вона вкрай потребує після того, як її розчленував президент Путін та окупували російські війська. Україна перебуває в боротьбі, щоб захистити свій суверенітет і територіальну цілісність", - наголосив американський політик.

Читайте також: Сенатори США: Путін ще не відчув справжньої ціни за свою агресію

Він зауважив, що президент Обама намагався виправдати свою позицію тим, що ситуація в Україні нібито не становить прямої загрози США.

"Однак, як президент Порошенко зазначив цього тижня в Вашингтоні, криза в Україні - це не лише справа України. Російська агресія загрожує порядку в усьому світі та основам цілісної, вільної та мирної Європи", - зазначив сенатор.

Маккейн підкреслив: якщо Білий дім відмовляється дотримуватись цих принципів та цінностей зараз, "це не лише загрожуватиме лідерству США у світі, але таким чином ми також дамо небезпечний сигнал іншим диктаторам та агресорам, які вважають, що зможуть поставити вільний світ на коліна".

На переконання Маккейна, Сполучені Штати мають зобов'язання перед цінностями, які поважають – допомагати людям, що захищають свою свободу та свою країну від агресії тиранів.

"Ганьба нам, якщо ми не можемо втілити в життя ці принципи та забезпечити Україні допомогу, яку вона потребує", – підсумував Джон Маккейн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-