У моргах Донбасу близько 2 тисяч воїнів АТО

Укрінформ
У моргах Дніпропетровської, Запорізької, Харківської і Донецької областей було проведено 1336 судово-медицинських експертиз тіл загиблих воїнів АТО, а ще близько 500 тіл знаходяться у Донецьку.

Про це повідомив у п'ятницю ввечері в прямому ефірі програми "Шустер LIVE" на Першому Національному заступник голови Дніпропетровської ОДА Святослав Олійник, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми узагальнили інформацію із декількох обласних бюро судово-медичних експертиз. Я сьогодні можу назвати достатньо точну цифру - 1336 судово-медичних експертиз було проведено в моргах Дніпропетровської, Запорізької, Харківської і Донецької областей. Ще близько 500 тіл зараз перебувають у Донецьку", - заявив він.

Заступник Коломойського уточнив, що це тіла українських військових, добровольців та бійців спецпідрозділів МВС, які брали участь в АТО.

Він також повідомив, що наразі у зоні АТО працюють пошукові групи у рамках координації волонтерського руху МОУ.

Читайте також: Правозахисниця нарахувала 3,5 тис. загиблих на Донбасі росіян

"За даними цих пошукових груп, які щоденно збирають тіла в районі Старобешево, Іловайська і Савур-могили і на територіях, які не знаходяться під контролем української влади, ми очікуємо, що там буде знайдено 400-500 тіл. Більшість з цих тіл не підлягають опізнанню", - зазначив Святослав Олійник.

Посадовець відзначив, що ці цифри загиблих стосуються періоду з 9 травня по сьогоднішній день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-