Нардеп Грушевський пояснив, що українські депутати роблять у Держдумі

Нардеп Грушевський пояснив, що українські депутати роблять у Держдумі

Укрінформ
Представники депутатської групи у Верховній Раді "За мир і стабільність" відвідують Держдуму РФ з метою налагодження діалогу між парламентаріями двох країн.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу заявив голова цієї групи Віталій Грушевський.

"Мета поїздки депутатів із нашої групи до Держдуми Росії - налагодити діалог між парламентаріями щодо ситуації на Сході, адже головне - мирне врегулюввання всіх суперечностей. Також хочемо поставити питання, чому наші товаровиробники не мають змогу постачати продукцію до РФ", - сказав нардеп.

Він додав, що народні обранці проситимуть у Держдуми сприяти поверненню в Україну представників колишньої влади.

"Також звернемось до Держдуми, щоб вона посприяла поверненню в Україну наших колишніх гарантів, людей, які були при владі, зокрема Януковича, Клименка, Арбузова, інших. Чому їх там тримають? Нехай приїдуть до нас і нададуть відповіді на всі запитання", - заявив Грушевський.

Водночас він зазначив, що керівництво Верховної Ради не підтримало цю поїздку.

"Два тижні тому на Погоджувальній нараді я запропонував створити групу депутатів, яка поїде спілкуватись у Європарламент, парламент Білорусі, але найбільший наш сусід - Російська Федерація. Досить нам усім спілкуватися через інтернет чи телебачення. На жаль, ця ініціатива не знайшла підтримки (спікера. - Ред.) Турчинова, і тому було прийнято рішення "За мир та стабільність" таку поїздку до РФ здійснити", - пояснив Грушевський.

Читайте також: На засідання Держдуми РФ їдуть 24 українські нардепи

За його словами, серед депутатів, які відвідають сьогоднішнє засідання Держдуми Росії, - Володимир Олійник, Олександр Бобков, Владислав Лук'янов, Володимир Струк та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-