Українських міністрів пролюструють першими

Українських міністрів пролюструють першими

Укрінформ
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив створити комісію для перевірки міністрів та їхніх заступників відповідно до закону про люстрацію.

Відповідне доручення він дав міністру Кабінету Міністрів Остапу Семераку та Національному агентству з питань державної служби на засіданні уряду у середу, передає кореспондент Укрінформу.

"Доручаю міністру Кабінету Міністрів України разом з Головдержслужбою терміново створити комісію з перевірки чинних членів Кабінету Міністрів України, всіх заступників міністрів, а також усіх керівників органів центральної виконавчої влади, які призначаються Кабінетом Міністрів України, на предмет відповідності закону України про люстрацію", - заявив глава уряду.

Він також доручив Міністерству юстиції України невідкладно сформувати єдиний державний реєстр осіб, щодо яких буде застосовано люстрацію.

Крім того, Яценюк доручив керівникам центральних органів виконавчої влади і персонально міністрам створити комісії з люстрації в кожному відомстві. Має також бути створено громадську раду при Міністерстві юстиції, яка в міру наповнення держреєстру проводитиме публічні засідання та інформуватиме громадян про те, як очищуються влада, правоохоронна система, суди.

Читайте також: Під люстрацію потраплять люди Януковича, терористи і "Беркут"

За словами Прем'єр-міністра, під дію закону про люстрацію підпадає близько мільйона чиновників, державних службовців, працівників правоохоронних органів, у тому числі і весь склад Кабінету Міністрів, МВС, Генпрокуратура, судова система.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-