Держдеп: Україна виконує Мінські домовленості, наступний крок за РФ

Укрінформ
У Державному департаменті США позитивно оцінили прийняття Верховною Радою України законів про надання особливого статусу Донбасу та про амністію учасників подій на сході - цим кроком Україна підтвердила свою відданість Мінським зобов'язанням, тепер так само має вчинити Москва.

Про це йдеться в заяві заступника речника Держдепартаменту США Марі Харф, оприлюдненій у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Штати привітали Україну з "історичною" ратифікацією

"Ми вітаємо прийняття Верховною Ради України законів про амністію та особливий статус окремих частин Донецької та Луганської областей, які були двома важливими зобов'язаннями України в рамках угоди про припинення вогню в Мінську 5 вересня. Ці нові закони підкреслюють незмінний намір українського уряду розв'язати в мирний спосіб конфлікт, що триває на сході України", - наголошується в документі.

Представник держдепу закликала Росію та підтримуваних нею сепаратистів "відповісти тим самим і розпочати негайне й повне здійснення дванадцяти кроків угоди про припинення вогню".

При цьому Харф підкреслила: "Росія повинна припинити свою незаконну військову інтервенцію в Україну, вивести всі військові сили й засоби з території України та від її кордону, припинити підтримку сепаратистських сил у східній Україні та погодитися на створення ефективного механізму забезпечення безпеки й моніторингу українсько-російського кордону".

Читайте також: США: Росія заплатить за вторгнення в Україну

Як зазначила представник Держдепартаменту США, шлях для миру відкритий, "але тепер Росія та сепаратисти, яких вона підтримує, повинні виконати свої зобов'язання щодо припинення вогню та поваги суверенітету й територіальної цілісності України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-