В Україні воюють 3,5 тисячі російських військових

В Україні воюють 3,5 тисячі російських військових

Укрінформ
На території України станом на сьогодні воюють 3,5 тисячі російських військових.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив міністр оборони України Валерій Гелетей, передає кореспондент агентства.

"За інформацією розвідки, кількість російських військовослужбовців в Україні на сьогодні становить…  3,5 тисячі військових", - сказав він.

До цього числа, зазначив міністр, входять і російські військовослужбовці, які посилюють підрозділи терористів "ДНР" та "ЛНР".

"Саме вони зараз керують підрозділами "ополченців". Вони є наводчиками, вони є командирами підрозділів, вони є тими, то направляє високоточну зброю, хто керує реактивною артилерією, адже для цього потрібно мати особливі знання", - заявив Гелетей.

Втім, три майже три тижні тому в Україні перебувало вдвічі більше російських військових: "25 серпня у другій половині дня (початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну – ред.), за нашою інформацією, ми вже мали на території України 6 посилених батальйонно-тактичних груп ЗС РФ, а це понад 6,5 тисяч людей".

На думку міністра, Мінські домовленості та спостереження ОБСЄ примусили Росію зменшити свій військовий контингент на Донбасі.

"Після подій в Іловайську, після відповідних домовленостей, після присутності представників місії ОБСЄ, Росія демонстративно показала, що відводить війська. Але ж ми не контролюємо територію державного кордону, тож в одному місці вони виходять, а в іншому – заходять, і цей процес іде постійно", – наголосив Гелетей.

Читайте також: Путін наказав розстріляти силовиків на виході з Іловайська, знаючи, що попереду були його десантники - Гелетей

При цьому, зазначив він, на кордоні з Україною Росія постійно триває понад 25 тисяч своїх військових. "На кордоні з Україною знаходиться більше 25 000 військовослужбовців Збройних Сил Російської Федерації", - сказав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-