Порошенко вже 100 днів Президент України

Порошенко вже 100 днів Президент України

Укрінформ
Одним з політичних наслідків Революції Гідності стало обрання на пост Президента України Петра Порошенка. З моменту його інавгурації 7 червня минуло 100 днів, які згідно з політичною традицією, передбачають підбиття перших підсумків діяльності високопосадовців.

Першим вагомим зовнішньополітичним кроком було підписання 27 червня у Брюсселі економічної частини Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Її ратифікація, за зволікання з якою Порошенка критикували, має відбутися 16 вересня  синхронно Верховною Радою та Європарламентом.

Читайте також: Зміни в текст Угоди про асоціацію вноситися не будуть - Порошенко

Експерти також відзначають значні зусилля Порошенка на міжнародному  фронті, щоб припинити війну і відстояти суверенітет України саме дипломатичними засобами, а також безпрецедентні відносини з НАТО.

До внутрішньополітичних позитивів Порошенка відносять розпуск корумпованого парламенту і оголошення позачергових виборів. Водночас проведення їх за старою виборчою системою в експертів викликає сумніви у можливості повного перезавантаження влади.

До мінусів перших ста днів Президента відносять гальмування з проведенням серйозних реформ - адміністративної, економічної та судової, відсутність прогресу у боротьбі з корупцією, а також не завжди зрозумілу суспільству кадрову політику.

Читайте також: Порошенко виступить на Генасамблеї ООН

Одна з основних обіцянок Порошенка щодо швидкого досягнення миру на Сході поки що втілилася у хитке перемир'я. Але за цей час вдалося звільнити з полону більш як 1000 заручників, цей процес триває й сьогодні. Окрім того, воно дало змогу уникнути великої кількості нових смертей.

Як заявив Порошенко в інтерв'ю ВВС, він готовий битися за свою країну і навіть померти за неї, однак робить "все можливе для того, щоб зупинити війну, щоб зупинити масове вбивство мирних громадян та військовослужбовців України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-