Боїнг збили ракетою

Боїнг збили ракетою "земля-повітря" – основна версія голландської прокуратури

Укрінформ
Голландська прокуратура вважає найбільш імовірною причиною катастрофи малайзійського "Боїнга" рейсу МН-17 на Донбасі ракету, випущену з землі.

Про це у п'ятницю повідомив головний прокурор у цій справі Фред Вестербеке, пише видання Volkskrant.

"Ракета, випущена з землі, видається найбільш імовірним сценарієм катастрофи літака", - цитує видання слова прокурора.

Загалом голландська прокуратура вивчає чотири версії: нещасний випадок, терористичну атаку всередині літака, з землі чи з повітря.

Водночас, за даними поліції, в рамках судово-медичної експертизи аналізуються 25 металевих об'єктів, які були знайдені на тілах та в багажі загиблих. Експерти намагаються зрозуміти походження цих об'єктів. Зокрема, чи були вони частиною повітряного судна, багажу або потрапили ззовні внаслідок влучання ракети. Усього слідчі вивчають близько 500 речових доказів.

Читайте також: Розслідування на місці падіння Боїнга планують завершити до зими

Крім того, за даними видання NOS, поліцейські аналізують понад 20 тис. фотографій та 750 відео, завантажених на спеціальний веб-сайт, а також перевіряють 350 млн веб-сторінок, які можуть бути використані в рамках слідства.

До справи залучено 10 прокурорів та більше двох десятків слідчих.

Нагадаємо, у вівторок Рада з питань безпеки Нідерландів опублікувала попередній звіт щодо обставин катастрофи Боїнга МН-17 у Донецькій області Згідно з документом, жодних ознак технічних несправностей або помилки екіпажу під час аварії "Боїнга" не було - літак розпався на частини в повітрі в результаті пошкодження фюзеляжу ззовні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-