У Києві поховали журналіста Укрінформу Олега Задоянчука. Відео. Фото

У Києві поховали журналіста Укрінформу Олега Задоянчука. Відео. Фото

Укрінформ
На Лук'янівському військовому кладовищі у понеділок, 8 вересня, поховали журналіста Укрінформу Олега Задоянчука, який загинув в зоні АТО 4 вересня.

На похорони прийшло близько трьохсот людей, серед яких були провідні журналісти, відомі телеведучі, керівники видань та військові.

"Ми працювали разом всі три повних дні його перебування в армії, - розповів солдат 12 батальйону територіальної оборони Києва Іван Лелюх. - Коли Олега прислали до нас, то, побачивши його досвід у інформаційній сфері, я запропонував служити у одному підрозділі. Ми займалися інформаційною та виховною роботою. Я виїжджав на передову, знімав на свою камеру життя батальйону. Олег вдень писав журналістські матеріали, а вночі виїжджав разом із загоном спецпризначення, щоб вчитися саме бойовій підготовці, стрільбам. Це було дуже відчутно, з перших днів: який він патріот.

Останню ніч ми ночували в клубі. Саме туди вдень приходили відпочивати бійці з передової. Ввечері перед тою ніччю обстрілу він запропонував нам перейти на "ти". Коли почався обстріл, то ми лежали на підлозі. Ми не уявляли, куди тікати, адже ми самі були "тилом", а стріляли зі сторони Росії. Куди втікати? Після першого вибуху, я крикнув: "Олег, чи ти живий? Він відповів: живий. На другий мій крик не відповів. Я доповз до нього. Витягнув з під-якогось завалу, покликав допомогу. Сподівався, що він живий, просто контужений. Але наступного дня мені повідомили, що Олег помер".

"Олег був членом нашої громади Володимирського собору, - розповів присутнім Олександр Шмуригін, священик УПЦ КП, який відспівував Олега. - Він перед походом на війну був у нашому храмі на сповіді та приступив до Причастя на Успіння Богородиці 28 серпня. Але не сказав, що йде на фронт. У нього в церкві було своє місце, біля ікони Богородиці Несподівана Радість.  Він стояв на службах, так як стоять всі воцерковлені люди, як свічечка, слухав уважно та сконцентровано. У нас у Володимирському соборі служать семеро священиків, і всі його пам'ятають. Вчора я показав батькам його місце у Володимирському соборі. Помер, виконуючи нашу головну заповідь: любов. Помер, бо хотів, щоб наша земля була незалежною, була квітучою та була щасливою".

Олег Задоянчук був призваний 29 серпня, а 4 вересня  загинув у результаті артилерійського обстрілу з території РФ в селі Дмитрівка Новоайдарівського району, що під Луганськом.

Олегу було сорок три роки. До роботи в Укрінформі у різний час працював редактором на телеканалах "1+1", "Новий канал", "5 канал", "Сіті", а також в агентстві УНІАН. У нього залишилися батьки, сестра та племінниця.

Відео: UkrinformTV

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-