СБУ передала терористам списки зниклих безвісти та полонених бійців

СБУ передала терористам списки зниклих безвісти та полонених бійців

Укрінформ
Служба безпеки України передала представникам терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР" списки українських бійців,які затримані ними або зникли безвісти.

Про це повідомив начальник Головного слідчого управління (ГСУ) СБУ Василь Вовк журналістам у суботу, передає кореспондент  Укрінформу.

"Вчора представникам т.з."ДНР" та "ЛНР" було передано всі списки,які ми мали щодо наших бійців. У тому числі й ті, що напрацьовані волонтерами", - сказав Вовк.

За його словами, терористи прийняли ці списки, пообіцявши звірити їх зі своїми й упродовж декількох днів обмінятися інформацією.

Вовк також зазначив, що наразі формується один загальний список українських військових, які потрапили у полон та зникли безвісти.

Читайте також: Проблема евакуації в'язнів із зони АТО вирішується - Петренко

"Досі кожне відомство рахувало своїх полонених та загиблих бійців. Тепер, зі створенням Міжвідомчого центру допомоги громадянам у цих питаннях, є можливість сформувати загальний список і спільно працювати над тим, щоб якнайшвидше дізнатися про долю зниклих військових чи повернути їх з полону", - заявив посадовець.

На запитання про те, чи відомі СБУ випадки, коли бойовики вимагали у людей гроші за визволення чи передачу їм тіл їхніх близьких,Вовк відповів, що спецслужба не має підтвердження цих фактів.

"Така інформація є, але наразі невідомо, це реальні факти чи вигадки", - сказав керівник ГСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-