Через терористів Україна втратила 3,4 млн тонн вугілля - Міненерго

Через терористів Україна втратила 3,4 млн тонн вугілля - Міненерго

Укрінформ
Через бойові дії у східних регіонах знищені чимало шахт. У результаті втрати вугілля для енергозабезпечення країни вже сягнули 3,4 млн тонн.

Про це заявив у четвер перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков на засіданні Координаційної ради з питань відновлення української державності на Донбасі та в АР Крим, яке відбулося в Укрінформі.

«За час ведення активних бойових дій, які розпочалися з кінця квітня, ми втратили 3,4 млн тонн вугілля, який міг бути добутий на цих підприємствах, в тому числі  дефіцитні марки - антрацит 2,3 млн тонн», - сказав Зюков.

Зокрема, він зупинився на ситуації, в яку потрапили більшість державних шахт. «Із 95 державних шахт нині працюють 24. Вони працюють в нормальному режимі і там повністю задіяний весь персонал. 57 шахт перебувають у режимі життєзабезпечення, де працює мінімум людей для їх підтримки. Таким чином, близько 70 тисяч  шахтарів на сьогодні не задіяні у виробничому процесі», - констатував перший заступник міністра.

Читайте також: ПАР поставить Україні мільйон тонн вугілля

За його словами, чимало шахт знищувалися терористами свідомо: «13 шахт повністю знищені. Вони були підірвані спеціально терористами, зокрема, це Трудівська, шахта Прогрес. Ми втратили три шахти-мільйонники, які добували понад мільйон тонн вугілля на рік».

Оцінити  масштаби з відновлення цих шахт неможливо, оскільки на даний момент там тривають активні бойові дії, пояснив Зюков.

Окрім того, він навів й інші факти завданої терористами шкоди для економіки регіону. «Є значні пошкодження газових мереж. Пошкоджені близько 620 газопроводів та 300 газорозподільних станцій. Пошкодженими є понад тисяча ліній електропередач та понад 4 тисяч трансформаторних підстанцій. Без світла на Донбасі кожного дня залишається 270 населених пунктів. Також значно пошкоджена Слов'янська теплова електростанція», - підсумував перший заступник міністра, додавши, що «як тільки виїздять аварійні бригади для виконання рятувальних робіт, по них ведуться бойові дії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-