Президент Румунії: Мета Путіна - «придністровізація» Донбасу

Президент Румунії: Мета Путіна - «придністровізація» Донбасу

Укрінформ
Президент Румунії Траян Бесеску вважає, що метою президента Росії Володимира Путіна є великомасштабна «придністровізація» східних регіонів України, блокування ратифікації Україною Угоди про асоціацію з ЄС та її зближення з НАТО.

 Про це глава Румунії заявив під час спеціально скликаного брифінгу щодо ситуації в Україні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Румунія засуджує підтримку, яку надає Російська Федерація сепаратистам на сході України. Аналізуючи останні події в Україні, хотілося б підкреслити, що метою Путіна є великомасштабна «придністровізація» східної України, а також блокування ратифікації Україною Угоди про асоціацію з ЄС та її зближення з НАТО», - заявив Бесеску.

 На думку румунського президента, Росія здійснює підтримку сепаратистів двома способами: шляхом проникнення до України військових фахівців і офіцерів з Росії, а також наданням терористам сучасної військової техніки.

Читайте також: Еттінгер розповів у Молдові про мінські переговори

 «Румунія підтверджує свою послідовну і беззастережну підтримку України, а також боротьбу українського народу за незалежність і територіальну цілісність держави», - підсумував Бесеску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-