Порошенко надихнув Расмуссена на подальшу боротьбу за свободу

Порошенко надихнув Расмуссена на подальшу боротьбу за свободу

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко нагородив генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена найвищою нагородою України для іноземців - орденом Свободи.

Згідно з указом Президента, Расмуссен нагороджений «за значний особистий внесок у розвиток співробітництва між українською державою та Північноатлантичним Альянсом, вагому підтримку у відстоюванні суверенітету, незалежності та цілісності України».

Під час церемонії нагородження в Києві Глава держави наголосив: «Протягом багатьох років Ви були і залишаєтеся другом України, і ми сподіваємося, що розвиток нашого співробітництва з НАТО є запорукою успіху наших реформ, безпеки і територіальної цілісності».

Читайте також: Яценюк зустрівся з Расмуссеном. Говорили про додаткове реагування

Расмуссен, у свою чергу, заявив, що захоплюється «прагненням українців до свободи». Він висловив співчуття родинам тих, хто загинув у боротьбі за свободу та людям, що страждають в ці скрутні часи. «Ми залишаємося на боці України та вашої боротьби за фундаментальні принципи демократичного суспільства», - заявив генсек.

Він підкреслив, що в НАТО дуже цінують особливе партнерство з Україною, додавши: «Я з нетерпінням чекаю подальшого розвитку цього партнерства». Кожна держава, наголосив Расмуссен, має право самостійно вирішувати власне майбутнє.

Читайте також: Штати поки не думають озброювати Україну

Генсек НАТО подякував Порошенку за високу відзнаку: «Ця нагорода надихає мене на подальшу боротьбу за свободу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-