Меркель хоче допомогти Україні військовою технікою

Меркель хоче допомогти Україні військовою технікою

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступає за надання Україні техніки, яка б допомогла ефективно контролювати кордон.

Про це в інтерв'ю ТСН заявив депутат Європарламенту, голова Комітету закордонних справ ЄП і соратник канцлера Німеччини Ельмар Брок.

Щощо воєнної підтримки з боку Євросоюзу, Брок вважає, що говорити на цю тему зараз було б неправильним.

"Мета європейців і Америки - досягти політичного і дипломатичного рішення. Воєнне протистояння закрило б шлях до переговорів. Проте ми вважаємо, і Ангела Меркель сама на цьому наполягає, що Україні варто допомогти з технікою, щоб вона мала змогу ефективно контролювати кордон з Росією і припинити поставки зброї і бойовиків", - зазначив Брок.

Читайте також: Штати поки що не думають озброювати Україну

За його словами, канцлер активно залучається до питань, щоб допомогти Україні технічним обладнанням, щоб збільшити кількість міжнародних спостерігачів ОБСЄ.

"Але ми в жодному разі не хочемо, щоб цей конфлікт став міжнародним і призвів до такого результату, як у Придністров'ї. Україна такого не хоче, український уряд цього не хоче. Авторитет над всією українською територією, включно з контролем кордонів, має залишатися в руках українського уряду", - сказав Брок.

Також політик пояснив, чому Німеччина так рішуче відсікає питання членства України в НАТО.

Читайте також: Генсек НАТО сьогодні навідається в Україну

"Зараз говорити про розширення НАТО означало б лити масло у вогонь. Ми хочемо досягти дипломатичного рішення. Тому що за статтею 5 Вашингтонського договору це (прийняття України в НАТО - ред.) означало б, що НАТО вступило у війну з Росією. І цього ніхто в світі не може хотіти. Тому що це може призвести до конфронтації за участю ядерної зброї. Тому зараз це питання часу. І український уряд теж оголосив, що вступ до НАТО поки що не розглядається", - додав Брок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-