Суд відпустив на поруки ще 17 обвинувачених у дезертирстві

Укрінформ
Жовтневий суд Запоріжжя відпустив під особисте зобов'язання ще 17 бійців 51-ої механізованої бригади, яким інкримінують дезертирство.

Жовтневий суд Запоріжжя відпустив під особисте зобов'язання ще 17 бійців 51-ої механізованої бригади, яким інкримінують дезертирство.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в цілому розглянуті справи 40 бійців, і усі вони відпущені на поруки. На даний момент проходить слухання останнього з цієї групи військовослужбовця Михайла Холода, який не витримав психологічного тиску і покинув військову частину, але повернувся, усвідомивши свій вчинок.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що 41 боєць 51-ої бригади перетнув кордон з Росією поблизу пункту "Ізваріне" у Луганській області. За словами військовослужбовців, бійці були вимушені це зробити, ади не потрапити під обстріл терористів, оскільки їхня техніка була знищена, а боєприпаси закінчилися. Потім військові були доставлені у Запоріжжя до військової частини А1978.

Їм інкримінують злочин за статтею 409 Кримінального кодексу ("ухилення від військової служби шляхом самоскалічення або іншим способом"), санкції якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-