Норвегія теж хоче ввести санкції проти Росії

Укрінформ
Норвегія услід за країнами ЄС розглядає можливість введення санкцій проти Росії.

Про це під час прес-конференції в Осло з главою МЗС Польщі Радославом Сікорським заявив міністр закордонних справ Норвегії Бьйорге Бренде, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Санкції ЄС і США є сильним сигналом (для Росії) і Норвегія також повинна йти в цьому напрямі",- заявив Бренде. За його словами, Осло зараз має формально затвердити санкції, прийняті Євросоюзом.

Норвезький міністр підкреслив, що постачання Росією зброї сепаратистам на сході України є "неприйнятним". Бренде наголосив, що збиття малайзійського літака призвело до змін в Європі і зараз "не можна вдавати, що нічого не сталося". Він додав, що нормалізація відносин з Москвою є можливою у випадку, якщо Росія перестане озброювати сепаратистів  і приєднається до припинення вогню в зоні конфлікту.

У свою чергу Сікорський наголосив, що накладені на Росію санкції не мають на меті ізолювати її, а "переконати президента Володимира Путіна, щоб він змінив свою політику". Він підкреслив, що постачання зброї сепаратистам призвело до того, що сепаратисти збили пасажирський літак малайзійських авіаліній.

Сікорський також звинуватив Росію в тому, що вона використовує фітосанітарні служби країни з політичною метою, забороняючи ввезення польських яблук. "Польські яблука як і норвезький лосось мають найвищу якість. Не вірю, що раптом російські споживачі, які до цього часу цінували польські яблука і норвезького лосося, раптом визнали їх такими, що не відповідають стандартам",- підкреслив він.

Читайте також: Якби не санкції, то російські війська вже були б на території України - експерт

Нагадаємо, Россільгоспнагляд з 1 серпня запроваджує обмеження на ввезення на територію РФ овочів і фруктів з Польщі нібито через виявлення у них карантинних шкідників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-