У Меркель заперечують існування

У Меркель заперечують існування "таємної угоди" із Путіним

Укрінформ
Прес-служба німецького уряду спростувала повідомлення британської газети The Independent, згідно з яким канцлер ФРН Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін нібито таємно домовляються про врегулювання конфлікту в Україні.

Про це Укрінформу у четвер повідомила заступник речника німецького уряду Крістіане Віртц.

"Дане повідомлення не має під собою жодних підстав", - сказала вона.

Не знають про так званий "таємний план" Меркель та Путіна, за інформацією агентства, і в німецьких дипломатичних колах.

Сумніваються у правдивості повідомлення The Independent і німецькі ЗМІ. "(Це) здається мені дуже малоймовірним», - прокоментував статтю британського видання у Twitter журналіст Die Welt Флоріан Едер.

Цікаво, що автор матеріалу, британська журналістка Маргарета Пагано, не називає своїх інформаторів, посилаючись лише на "джерела, ознайомлені із секретними переговорами". При цьому не вказується, з оточення уряду якої саме країни є інформатор. Як зазначається на інтернет-сторінці The Independent, Маргарета Пагано є колишнім кореспондентом відділу економічних новин недільної версії газети і нині веде колонки та робить інтерв'ю на економічну тематику для низки британських ЗМІ. За даними архіву сайту, її актуальна стаття є взагалі першою на тему української кризи.

Читайте також: Меркель і Путін таємно "поділили" Україну - ЗМІ

Як повідомлялося, за інформацією The Independent, "мирний план" Меркель і Путіна нібито передбачає визнання міжнародним співтовариством анексії Росією українського Криму, у відповідь на що Кремль припинить фінансову та військову підтримку бойовиків на Донбасі. Згідно з домовленостями, Україна нібито має відмовитися від вступу в НАТО, а Путін не втручатиметься в торговельні відносини України з Євросоюзом. Крім того, домовленості передбачають укладання Україною довгострокового контракту з російським "Газпромом" із заздалегідь обумовленими цінами, а також виплату Росією 1 млрд доларів як компенсацію за втрату орендної плати від розміщення в Криму Чорноморського флоту РФ. Джерело британського видання впевнене, що "таємний план" почне реалізовуватися відразу після завершення розслідування катастрофи малайзійського Боїнгу, яку воно назвало несподіваною для політичних лідерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-