Україна не видасть Яроша - керівник Укрбюро Інтерполу

Укрінформ
Лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош, якого оголошено у міжнародний розшук каналами Інтерполу, не підлягає видачі за запитом Росії.  

Лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош, якого оголошено у міжнародний розшук каналами Інтерполу, не підлягає видачі за запитом Росії.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив керівник Робочого апарату бюро Інтерполу в Україні Василь Неволя.

"Ярош не може бути ні виданий, ні заарештований на підставі запиту іноземної держави, оскільки перебуває під захистом держави Україна", - заявив Неволя.

Він пояснив, що здійснення будь-яких дій стосовно громадянина України забороняють Конституція та національні закони.

"Ми лише можемо взяти цей факт /оголошення Інтерполом українського політика у розшук/ до відома", - сказав керівник Укрбюро цієї організації.

Водночас він процитував отриманий із Генерального секретаріату Інтерполу в Ліоні документ, у якому, зокрема, йдеться, що Ярош "звернувся через соціальні мережі Інтернет із закликом до лідера міжнародної терористичної організації "Кавказький емірат" Доку Умарова і закликав його (Умарова) активізувати його екстремістську та терористичну діяльність на території РФ. Відео було поширено для широких кіл громадськості через загальнодоступну соціальну мережу Вконтакте".

Читайте також: «Правий сектор» готовий кинути на схід п’ять тисяч бійців.

Неволя нагадав, що Росія звинувачує Яроша у публічному підбурюванні до терористичної та екстремістської діяльності з використанням засобів масової інформації.

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2014 року у Слідчому комітеті РФ заявили, що стосовно Дмитра Яроша порушено кримінальну справу за "заклики до екстремістських дій у Росії". Після цього РФ оголосила його у міжнародний розшук.

Сьогодні стало відомо, що Міжнародна організація кримінальної поліції /Інтерпол/ за запитом РФ оголосила Яроша у розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-