Збитий

Збитий "Боїнг" має розвіяти рештки ілюзій щодо конфлікту в Україні – Коморовський

Укрінформ
Катастрофа малазійського "Боїнг-777" на Донеччині може викликати такий резонанс у світі, що остаточно "розвіє ілюзії" щодо перебігу конфлікту в Україні і його впливу на безпеку в регіоні і світі.

Про це у Варшаві заявив президент Польщі Броніслав Коморовський, передає кореспондент Укрінформу.

“Результатом катастрофи може бути поглиблена реакція у західному світі. Можна і слід сподіватися, що у деяких політичних колах розвіються ілюзії щодо справжнього перебігу конфлікту і щодо реальних, а не гіпотетичних загроз для безпеки в цьому регіоні у майбутньому”, - заявив Коморовський.

Він підкреслив, що “спроба відрізати деякі території України російськими сепаратистами” призвели до наслідків, які відчуваються у багатьох країнах, далеких від “сусідства Росії”. “Сьогодні очевидно, що це не лише проблема України. Більш того, це не лише проблема країн цього регіону, які рішучіше заявляли про російсько-український конфлікт і спроби дестабілізувати Українську державу. Сьогодні очевидно, що це - глобальна проблема”,- заявив Коморовський.

Як підкреслив глава Польської держави, громадська думка у демократичних країнах не може проігнорувати ситуацію із збитим пасажирським літаком з огляду на “політичну доцільність”.

Читайте також: Штати пов'язали збитий Боїнг і підтримку Росією терористів

На його думку, ця подія також має спричинити зміну поглядів у Кремлі на розвиток ситуації. “Компрометація російських сепаратистів на сході України є також компрометацією їх російських політичних соратників. Переконаний, що це має привести до глибокої зміни політики Росії щодо України й усього регіону”, - наголосив президент РП.

Коморовський підкреслив, що Польща й надалі наполягатиме на необхідності врегулювання конфлікту в Україні шляхом “ліквідації джерела конфлікту”. “Вважаємо, що призупинення вогню має великий сенс, але це повинно супроводжуватися діями, що зупинять спроби і дії щодо руйнування Української держави і підтримання постійного джерела конфлікту в цьому регіоні”,- заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-