Прокурор Києва вимагає негайно звільнити Майдан

Прокурор Києва вимагає негайно звільнити Майдан

Укрінформ
Прокурор м.Києва Сергій Юлдашев вимагає від київської влади негайно розпочати процес звільнення від мітингувальників столичного Майдану Незалежності.

Про це він заявив Укрінформу у четвер.

"Я звернувся до начальника ГУМВС України в м. Києві Юрія Мороза та мера столиці Віталія Кличка з вимогою невідкладно вжити дієвих заходів для розблокування захоплених адміністративних будівель і транспортних комунікацій в центрі Києва. При цьому має бути забезпечена особиста безпека громадян та захист їх прав і свобод",  - сказав Юлдашев.

Читайте також: Ярема: Тепер це вже не Майдан, а його дешева підробка

Він зазначив, що криміногенна ситуація на території Майдану "вкрай напружена".

"Лише з квітня поточного року в Печерському райуправлінні міліції зареєстровано 4 факти заподіяння громадянам тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, а також понад 10 розбійних нападів. А загалом з 20 лютого у центрі Києва зареєстровано понад 158 кримінальних проваджень за фактами порушень громадського порядку, пов’язаних із завданням шкоди життю та здоров’ю громадян, скоєнням тяжких та особливо тяжких злочинів", - наголосив прокурор.

Крім того, поінформував він, дотепер залишаються заблокованими 2-й корпус готелю "Козацький", Головпоштамт, Міністерство аграрної політики України, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Головне управління містобудування КМДА, ПАТ "Київпроект", Спілка архітекторів України, Національна музична академія, «Жовтневий палац», 5 і 6 поверхи готелю «Дніпро», 6 і 7 поверхи Укрпрофспілки та інші приміщення.

"Якщо найближчим часом не буде вжито невідкладних заходів щодо відновлення правопорядку у центрі Києва, це може призвести до формування негативної громадської думки про діяльність правоохоронних органів", - заявив Юлдашев.

Читайте також: Майдан став небезпечним - Кличко

Як повідомлялося, 9 липня Генеральний прокурор Віталій Ярема не виключив силового варіанту звільнення Майдану Незалежності,зазначивши,що нинішня ситуація у центрі Києва дискредитує "Майдан гідності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-