На Прикарпатті вимагають розслідувати, чому їх територіальний батальйон був покинутий під обстрілом

На Прикарпатті вимагають розслідувати, чому їх територіальний батальйон був покинутий під обстрілом

Укрінформ
Народний депутат України Олександра Кужель обіцяє, що комісія у ВР перевірить, чи територіальний батальйон «Прикарпаття» був справді кинутий у зоні АТО напризволяще.

Про це вона повідомила в Івано-Франківську, виступаючи на ОДТРК «Карпати», передає кореспондент Укрінформу.

«Обіцяю, що ми обов'язково у фракції дамо доручення комісії перевірити: хто послав на смерть 49 людей у літаку і чи батальйон «Прикарпаття» було справді кинуто напризволяще», - сказала Олександра Кужель.

Вона висловила співчуття родині начальника штабу територіального батальйону «Прикарпаття» Юрія Барана, який загинув від кулі снайпера біля Донецька.

Читайте також: Від кулі снайпера загинув начальник штабу батальйону "Прикарпаття"

Тим часом влада Прикарпаття виділила 100 тисяч гривень для родини Юрія Барана: відповідне рішення ухвалено на позачерговій Раді оборони, скликаній на вимогу рідних бійців батальйону «Прикарпаття».

Від штабу АТО та Міністерства оборони обласна Рада оборони вимагає забезпечити батальйон «Прикарпаття» бронетехнікою. У іншому випадку, йдеться у рішенні, Рада вимагати виведення батальйону «Прикарпаття» з зони бойових дій у більш небезпечну.

Від Генпрокуратури обласна Рада оборони вимагає відкриття кримінального провадження за «злочинну безвідповідальність керівництва АТО, яке призвело до загибелі людини».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-