Польща не очолить антиросійський

Польща не очолить антиросійський "хрестовий похід" - Туск

Укрінформ
Польща і надалі робитиме усе для підтримки суверенітету України, але Варшава не очолить жодного антиросійського "хрестового походу".

Про це під час дискусії в Сеймі у середу заявив голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Польща, поки я є прем'єром, не очолить антиросійський "хрестовий похід". Але вона підтримуватиме українські прагнення до суверенності", - заявив Туск. Він додав, що результати дій Варшави щодо України є позитивними, оскільки Президент України Петро Порошенко дякував Польщі за підтримку.

За його словами, Польща веде "розсудливу і відповідальну" східну політику. Глава польського уряду підкреслив, що уникатиме кроків, які наражатимуть Польщу на занадто значні втрати.

Туск зауважив, що на сьогодні Польща має багато конкурентів в ЄС щодо здійснення східної політики. Політик наголосив, що найбільшою проблемою у відносинах з європейськими партнерами на сьогодні є "усунення хибного образу Польщі як русофобської країни з русофобським керівництвом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-