Американські ЗМІ: Путін - найбільший лузер

Американські ЗМІ: Путін - найбільший лузер

Укрінформ
Підписання минулої п'ятниці Україною, Молдовою і Грузією угод про Асоціацію з Євросоюзом стали результатом провальної політики Кремля в спробах утримати ці країни у сфері впливу РФ. Крім того, зусилля Москви дестабілізувати ситуацію на Сході Україні дедалі більше наближають Захід до серйозного кроку в відповідь, після якого Росія навряд чи оговтається.

Про це пишуть останніми днями американські ЗМІ, передає власний кореспондент Укрінформу.

Зокрема, видання Chicago Tribune у середу розмістило на своїх шпальтах публікацію під заголовком "День незалежності України", у якій проаналізувало останні події навколо України та можливість Заходу надати їй адекватну підтримку.

"Порошенко підписав угоду з ЄС у п'ятницю, завдавши величезного удару по Путіну. Український президент назвав цей день "найважливішим" для його країни з моменту набуття нею незалежності в 1991 році. Ось причина для Заходу, щоби відсвяткувати це та швидко наростити свою економічну та військову підтримку Україні".

Ще одна хороша новина, пише газета: "Грузія і Молдова, два інших пострадянських сателіти, які мали проблеми з тим, аби вийти з гравітаційного поля Кремля, також на велике невдоволення Москви підписали угоду з ЄС".

Отже, після церемонії підписання в п'ятницю Росія пригрозила, зокрема, Києву "важкими наслідками", підкреслює автор статті.

Видання наголошує: загроза російської інтервенції для цих трьох країн є реальною. "Уявіть собі мужність, яку президент меншої та ослабленої країни має проявити, щоб тикати російського ведмедя в очі", - пише автор.

У цьому зв'язку Chicago Tribune цитує наукового співробітника Центру європейської політики Аманду Пол: "Великий лузер у цьому всьому є Путін, - зазначає експерт. - Він вилазить зі шкіри, щоб створити проблеми всередині України, але тільки підштовхує Україну в обійми Заходу як ніколи раніше. Це повний провал для Путіна".

У понеділок стався ще один важливий прояв реальної незалежності України від РФ, зазначає далі Chicago Tribune. Порошенко не піддався на тиск Москви щодо продовження "перемир'я", яке тривало 10 днів. "Це перемир'я було фікцією: в той час як українські сили припинили вогонь, бойовики вбивали українських солдатів та переозброювалися танками, ракетами земля-повітря, люб'язно отриманими від Москви", - зазначає видання.

На думку автора, це мало б стати сигналом для США та їхніх європейських союзників, щоб відкрити для України потік військової допомоги, аби придушити заколотників та їх покровителів у Кремлі. "Це мало би стати моментом, який підштовхнув би західних лідерів поставити благополуччя України попереду широких та прибуткових ділових зв'язків Європи з Москвою та взагалі припинити пасивний тон з боку Вашингтона", - підкреслює автор.

Лідери України, Молдови і Грузії поставили свої країни, уряди та народи на лінію протистояння Росії. "Ставки тут величезні: їх незалежність від Росії та довгострокова безпека Європи перед обличчям агресивної Москви", - йдеться в публікації.

Автор наголошує: США та їхні союзники повинні показати Путіну, що є висока, зростаюча ціна повернення проросійських сил в Україну, "що порушує її демократичне врядування та знищує сподівання її громадян наблизитися до Заходу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-