ООН ухвалила резолюцію на підтримку України

ООН ухвалила резолюцію на підтримку України

Укрінформ
Рада ООН з прав людини ухвалила резолюцію про співробітництво і допомогу Україні.

Резолюцію підтримали 23 делегації 26-ої сесії, проти висловилися 4 і 19 - утрималися, повідомляє Центр новин ООН.

«Резолюція закликає владу провести реформи, а членів озброєних груп - скласти зброю», - йдеться у повідомленні.

Співавтори резолюції рішуче засудили насильство і порушення, вчинені незаконними озброєними групами, включаючи викрадення, незаконні затримання, вбивства, тортури і жорстоке поводження, зникнення і утиск журналістів, міжнародних спостерігачів та інших осіб.

У резолюції міститься заклик до бойовиків негайно роззброїтися і звільнити заручників, а також залишити зайняті адміністративні будівлі відповідно до положень Женевської спільної заяви.

Читайте також: ООН сподівається, що на сході не стрілятимуть

Автори резолюції вітали проведення 25 травня 2014 року президентських виборів в Україні. Водночас, вони висловили заклопотаність тим, що "окремі особи не змогли взяти участь у голосуванні в деяких місцях Луганської і Донецької областей внаслідок систематичних дій незаконних озброєних груп із зриву виборів, а також в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі".

У резолюції йдеться про необхідність негайного припинення усіх актів дискримінації і утисків, у тому числі в Криму. "Рада закликає до негайного припинення усіх актів дискримінації і утисків, зокрема стосовно осіб, які належать до меншин і корінних народів, а також інших жителів Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, які не підтримали незаконний референдум, включаючи етнічних українців і кримських татар", - зазначається у прийнятому документі.

Читайте також: Генсек ООН підтримав Порошенка і схвалив буферну зону на кордоні з Росією

Крім того, резолюція закликає уряд України продовжувати зусилля із проведення реформ, спрямованих на зміцнення захисту прав людини усіх громадян, верховенства закону і демократії.

Раніше в ООН заявили про понад 54 тис. переселенців з Донбасу і Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-