ЄС виставив Росії 4 умови. Інакше - жорсткі санкції

ЄС виставив Росії 4 умови. Інакше - жорсткі санкції

Укрінформ
Євросоюз заявляє про запровадження нових санкцій, якщо Росія не сприятиме виконанню до 30 червня ряду умов.

Про це йдеться в ухвалених у п'ятницю висновках Європейської ради по Україні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Європейська рада вкотре наголошує, що Єврокомісія, Європейська служба зовнішньої діяльності і країни-члени здійснюють підготовчу роботу щодо адресних санкцій, як це вимагалося у березні. Відтак, подальші кроки (щодо санкцій. - Ред.) можуть бути вжиті без зволікань», - вирішили європейські лідери.

Читайте також: ЄС: Санкції проти Росії можуть посилити, але не сьогодні

У ЄС, не називаючи прямо Росію, очікують до понеділка, 30 червня, здійснення таких чотирьох кроків: укладення домовленості про верифікаційний механізм із моніторингом з боку ОБСЄ щодо припинення вогню та ефективного контролю на кордоні; повернення українського контролю на три прикордонні пункти пропуску (Ізваріно, Должанський, Краснопартизанськ); звільнення заручників, включаючи спостерігачів ОБСЄ; початок змістовних переговорів з виконання мирного плану Президента Порошенка.

«Рада ЄС буде проводити оцінку ситуації і, якщо буде потреба, ухвалить необхідні рішення. Європейська рада наголошує на своїх зобов'язаннях зібратися у будь-який час для запровадження подальших обмежувальних заходів», - заявили лідери ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-