США звинуватили Росію в обдурюванні світової спільноти

Укрінформ
Росія вводить в оману світову спільноту щодо подій у Східній Україні, виставляючи себе захисником слабких, проте сама продовжує підтримувати насильство в регіоні.

З такою заявою виступила у вівторок на засіданні Ради Безпеки ООН постійний представник США при Організації Саманта Пауер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Росія подає себе як захисник уразливих і слабких, російська армія - як організація, що надає допомогу. Адже військовослужбовці - це не лікарі і бронетранспортери - це не автомобілі, які привозять харчування або намети", - відзначила представник США.

За її словами, у Москві намагаються охарактеризувати події в Східній Україні як нібито гуманітарна криза. "Росія заявляє, що 300 тис. осіб втекли з України на її територію, проте заступник Генерального секретаря Валері Амос заявила в Раді, що це приблизно 4100 осіб", - сказала Пауер.

При цьому вона підкреслила, що не намагається мінімізувати "реально тяжкі гуманітарні наслідки кризи у Східній Україні і в Криму", включаючи десятки тисячі внутрішньо переміщених осіб у межах України. "Проте ми маємо бути об'єктивними у своїх заявах, чітко вказувати на те, що означають ці гуманітарні наслідки, військово-політична підтримка, яку Росія продовжує робити озброєним сепаратистам", - акцентувала американський дипломат.

Читайте також: В ООН занепокоєні обмеженнями прав кримських татар - Шимонович

Водночас Пауер підкреслила, що "навіть перед лицем нападу сепаратистів, пропаганди підбурювання, уряд і народ України не лише на словах, але і на ділі демонструє постійну готовність працювати у напрямі мирного врегулювання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-