Британії замало поступки Путіна

Укрінформ
Велика Британія продовжує наполягати на тому, щоб Росія вплинула на сепаратистів на сході України для подальшої деескалації ситуації.

Про це заявив посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт, коментуючи розпорядження президента Росії Володимира Путіна скасувати постанову Ради Федерації, яка дозволяла використовувати російську армію на території України, передає кореспондент Укрінформу.

"Це - позитивний крок. Впроваджувати це було хибним заходом. Скасування цього заходу є правильною дією", - сказав посол про розпорядження Путіна.

Водночас, за словами посла, відповідальність Росії за деескалацію ситуації в Україні на цьому не завершується. "Утім, ми б однозначно хотіли заявити, що відповідальність Росії на цьому не завершується. Та відповідальність, яку несе Росія, як ми говорили упродовж останніх кількох тижнів, - вжити кроків з деескалації ситуації, закликати сепаратистів на сході України скласти зброю та взяти участь у пошуку мирного шляху розв'язання нинішньої ситуації", - сказав британський посол.

Читайте також: Порошенко відреагував на поступку Путіна

Він також підкреслив, що Британія закликає Росію взяти під контроль ситуацію з потрапляння бойовиків та зброї до України через кордон з Росією. "Для нас очевидно, що ще залишається багато кроків, які все ще необхідно вжити Росії, щоб відігравати конструктивну та активну роль у розв'язанні проблем, а не у їх створенні", - резюмував дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 24 червня, президент Росії Володимир Путін відправив голові Ради Федерації російського парламенту Валентині Матвієнко листа, в якому попросив скасувати постанову про використання російської армії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-