Цього року Криму не вистачить також пшениці і ячменю

Цього року Криму не вистачить також пшениці і ячменю

Укрінформ
В анексованому Криму список сільгоспкультур, які недоберуть у нинішньому році (рис, кукурудза, овочі), швидше за все, поповниться пшеницею і ячменем.

Як повідомили кореспонденту Укрінформу у міністерстві агрополітики самопроголошеного уряду Криму, вже зараз очікується, що валовий збір зерна становитиме близько 980 тисяч тонн, а озимини не більш як 840 тисяч тонн.

"У нинішньому році сільгосптоваровиробникам належить зібрати ранніх зернових культур із загальної площі 488,1 тис. га. З урахуванням стану посівів ранніх зернових культур врожайність прогнозується у межах 15-20 ц/га", - повідомив заступник агроміністра Іван Метельков.

Експерти відзначають, що у нинішньому році на урожай зернових вплинуло небажання самопроголошеної кримської "влади" врегулювати питання з поставками дніпровської води по Північно-Кримському каналу.

У середньому Крим щорічно збирав 1,2 млн тонн зерна. Рекордом став 2011 рік, коли було зібрано понад 2 млн тонн зерна.

Як повідомляло агентство, Крим у нинішньому році повністю позбувся урожаю рису, якого збиралося понад 100 тисяч тонн, а також втратив 30-35% урожаю овочів і картоплі. Крім того, прогнозується недобір близько 80 тисяч тонн кукурудзи на зерно, 50 тисяч тонн сої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-