Майдан не розійдеться і зібрався розвиватись

Майдан не розійдеться і зібрався розвиватись

Укрінформ
Представники громадських організацій та спільноти Майдану оприлюднили маніфест щодо його розвитку після травня 2014 року. Вони вкотре наголосили, що не розійдуться, поки не буде виконано усіх вимог.

Представники громадських організацій та спільноти Майдану оприлюднили маніфест щодо його розвитку після травня 2014 року. Вони вкотре наголосили, що не розійдуться, поки не буде виконано усіх вимог.

Про це повідомила координатор «Майдан-прес-центр» Наталія Соловйова, яка озвучила заяву, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми - організації, що не просто фізично присутні на площі, але ті, що маємо намір зберігати дух Майдану, дух пропозицій, розвитку та контролю змін в Україні... Майдан не розходиться, поки не виконано вимоги Майдану: покарання злочинців; люстрація; пакет законів для зміни системи влади; не встановлено конституційний лад у частині громад; не покарані винуваті у масових убивствах; не створено територіальну громаду Києва щодо самоврядування», - сказала Наталія Соловйова.

Вона також додала, що «фізичний Майдан» має бути збережений та облагороджений.

«Майдан повинен залишитися, але повинен структурно змінитися, а саме: через проведення конкурсу по реорганізації території Майдану (архітектурний конкурс). Майдан повинен бути збережений у межах першої-четвертої барикад до перетворення Майдану на осередок побудови громадянського суспільства. Фізичний вигляд Майдану повинен бути облагороджений та збережений для побудови матеріально-просвітницького комплексу. Майдан має бути пішохідним», - ідеться в Маніфесті спільноти Майдану, затвердженій та підписаній сьогодні у приміщенні прес-центру Майдану та озвученій Наталією Соловйовою.

Водночас, до переліку громадських організацій та Спільноти, які підписали даний Маніфест, входять ГО «Координаційна рада Майдану», ГО «Громадська рада Майдану», ГО «Рада громадських ініціатив Майдану», священники різних конфесій, Люстраційний комітет Майдану, Відкритий університет Майдану, Сотні Майдану та інші.

В той же час представник Духовної ради Майдану Олександр Кривоносов пригрозив, що політикам не варто розганяти Майдан. «Ми вважаємо, що не політики Майдан зібрали, не їм його і розганяти. Майдан буде стояти доти, доки не будуть виконані наші вимоги і доки уже теперішня влада не прислухатиметься до нас», - сказав Олександр Кривоносов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-