Росія бреше про крадіжки з транзитної труби -

Росія бреше про крадіжки з транзитної труби - "Нафтогаз"

Укрінформ
Україна володіє всіма засобами об'єктивного контролю за транзитом газу через власну територію і надає європейським партнерам повну інформацію, тож натяки російської сторони на можливий «несанкціонований відбір» газу з транзитного трубопроводу є недоречними.

Про це в інтервю власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі заявив голова правління НАК «Нафтогаз Україна» Андрій Коболєв.

«Там стоять лічильники, і все дуже чітко вимірюється і контролюється. Звинувачення російської сторони щодо несанкціонованого відбору газу українська сторона спростувала шляхом надання відповідних актів звірки щодо обсягу газу, який надійшов до української ГТС і пройшов транзитом до країн Європи. Всю інформацію було передано до Єврокомісії - європейські партнери цією інформацією володіють», - зазначив Коболев.

Він зауважив, що компанія принципово ставиться до питання прозорості та відкритості власної діяльності, і наполегливо працює у цьому напрямку. Зокрема, «Нафтогаз» регулярно публікує дані щодо обсягів газу, який зберігається в українських підземних сховищах.

«Ця інформація щотижня оновлюється на веб-сайті Gas Infrastructure Europe (GIE) . І ми плануємо розширити надання цієї інформації через запровадження окремого сайту, де можна буде отримати оперативні, актуальні відомості щодо обсягів транзиту газу і роботу української газотранспортної мережі», - додав голова правління "Нафтогазу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-