На Одещині встановили сучасний ангіограф в обласній лікарні

На Одещині встановили сучасний ангіограф в обласній лікарні

Укрінформ
У Дунайській обласній лікарні змонтували сучасний ангіограф і невдовзі запрацює відділення ендоваскулярних втручань.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

«Завдяки спільному проєкту МОЗ України та Світового банку "Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей" Дунайська обласна лікарня отримала сучасний ангіограф – Philips Azurion 5. Лікарня є надавачем послуг за пакетом НСЗУ "Медична допомога при гострому інфаркті міокарда" і цілодобово надає медичну допомогу пацієнтам у віддаленому районі півдня Одещини», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в МОЗ, раніше у медзакладі інтервенційні втручання хворим на інфаркт міокарда проводилися на С-арочній мобільно-пересувній дузі. Новітнє обладнання дозволить відкрити на базі лікарні відділення ендоваскулярних інтервенційних втручань на 17 місць із пʼятьма реанімаційними ліжками та операційною.

Відкриття відділення дозволить лікарям виконувати складні кардіологічні втручання, проводити коронарографії, стентування коронарних уражень судин серця з можливістю вимірювання в реальному часі та проводити ангіографії у режимі 3D моделювання тощо.

Команда медиків Дунайської обласної лікарні пройде відповідне навчання та буде готова працювати у новому відділенні. Наразі у лікарні вже завершено монтаж ангіографа та будуть подані документи на його ліцензування.

Читайте також: Київська обласна дитяча лікарня отримала від благодійників п'ять інкубаторів-трансформерів

Як повідомлялося, на початку лютого у Центральній районній лікарні Калуша, що на Івано-Франківщині, встановлено новий компʼютерний томограф «General Electric Revolution Maxima 55».

Фото: Facebook/Олег Кіпер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-