На Вінниччині зафіксували другий летальний випадок від грипу

На Вінниччині зафіксували другий летальний випадок від грипу

Укрінформ
На Вінниччині зафіксували другий летальний випадок від грипу.

Про це повідомив Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ, передає Укрінформ.

«За останній тиждень зареєстровано один летальний випадок. З початку епідсезону на території Вінницької області зареєстровано два летальні випадки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом на шостому тижні 2024 року у Вінницькій області спостерігається середній рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ. Загалом захворіли 11, 2 тис. осіб, у тому числі 62 особи, що мали лабораторно підтверджені випадки COVID-19. Серед захворілих 5,5 тис. (49,1%) дітей.

Захворюваність у регіоні становить 732,5 випадки на 100 тисяч населення та є на 24% вищою за базовий рівень.

Як порівняти з минулим тижнем, захворюваність знизилась на 13,7%. Було госпіталізовано 494 особи, в т. ч. 278 дітей. Базовий рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції перевищений у Вінницькому Гайсинському, Жмеринському, Могилів-Подільському та Тульчинському районах.

Читайте також: На Рівненщині показник захворюваності на ГРВІ перевищує епідпоріг на 89,4%

З початку епідемічного сезону у вірусологічній лабораторії ДУ «Вінницький ОЦКПХ МОЗ України» методом ПЛР досліджено 266 зразків матеріалу, з яких у 16 випадках виявлено грип типу А (не субтипований) та у 9 випадках виявлено RS вірус.

У вірусологічній лабораторії обласного лабораторного Центру МОЗ створений певний запас діагностичних препаратів та тест-систем для діагностики грипу та ГРВІ: методом ПЛР на 500 досліджень.

Як повідомлялося, в Україні за тиждень захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції серед дітей зросла на 31%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-