В Україні за січень зафіксовані 42 випадки нового субваріанту COVID-19 «Дженні»

В Україні за січень зафіксовані 42 випадки нового субваріанту COVID-19 «Дженні»

Укрінформ
В Україні минулого місяця виявлені 42 випадки захворювання на новий субваріант COVID-19 «Дженні».

Як передає Укрінформ, про це Міністерство охорони здоров'я повідомило у Фейсбуці.

Згаданий субваріант, за даними МОЗ, зафіксований у 12 областях. Найбільше випадків – у Сумській (8), Київській (4 в області і стільки ж у столиці) та Львівській (6).

У Черкаській області виявлені 5 випадків, у Житомирській та Хмельницькій – по 4, у Волинській – 2.

По одному випадку захворювання зафіксовано в Івано-Франківській, Одеській, Чернівецькій, Рівненській і Чернігівській областях.

Зазначається, що 8 із 42 захворілих потребували госпіталізації до медичних закладів. Лише одна людина мала два щеплення проти COVID-19.

Як нагадали у МОЗ, за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, на сьогодні ризик для населення є низьким. Вакцини, які застосовують у світі проти COVID-19, захищають, зокрема, і від субваріанту «Дженні».

Читайте також: В Україні циркулює 17 штамів коронавірусу - Ляшко

Наголошується, що щеплення від COVID-19 в Україні безоплатні та доступні в усіх областях. Інформацію про найближчий пункт вакцинації, його адресу та графік роботи можна отримати за номером 0 800 60 20 19.

Як повідомляв Укрінформ, за останній тиждень січня в Україні померли 34 хворих на коронавірус і восьмеро – на грип. Станом на 1 лютого у трьох областях фіксувалося перевищення епідемічного порогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-