ВООЗ фіксує неймовірно низький рівень вакцинації від COVID та грипу

ВООЗ фіксує неймовірно низький рівень вакцинації від COVID та грипу

Укрінформ
У ВООЗ заявили, що низький рівень вакцинації проти останніх різновидів COVID-19 та грипу чинить тиск на системи охорони здоров'я.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У США, кількох європейських та інших країнах за останні тижні з'явилися повідомлення про зростання кількості госпіталізацій, пов'язаних з респіраторними інфекціями. У деяких регіонах спостерігають зростання смертності серед людей похилого віку, але воно значно нижче за пік пандемії COVID.

Тимчасовий директор ВООЗ з питань готовності до епідемій та пандемій Марія Ван Керхове зазначила, що рівень вакцинації проти грипу та COVID у багатьох країнах світу цього сезону «неймовірно низький».

Більшість оновлених вакцин, що використовуються в США та Європейському Союзі, виробляються компаніями Pfizer або Moderna. В Європі нові щеплення від COVID рекомендовані лише для груп високого ризику, таких як люди похилого віку та особи з ослабленим імунітетом.

Читайте також: ВООЗ: У світі минулого місяця зафіксували 10 000 смертей від COVID-19

За даними ВООЗ, рівень захворюваності на COVID також зростає в південній півкулі влітку, тому що це не сезонний вірус. Вакцини, як і раніше, дуже ефективно запобігають серйозним захворюванням, навіть якщо вони не блокують інфекцію, зазначають експерти.

За оцінками, цьогорічні щеплення від грипу, зроблені низкою виробників, знизили ризик госпіталізації на 52%.

У Європі грип циркулює з більшою швидкістю, ніж COVID, повідомляє Європейський центр з профілактики та контролю захворювань.

Минулого місяця у світі було зареєстровано 850 000 нових випадків захворювання на COVID і 118 000 нових госпіталізацій, що на 52% і 23% більше, ніж у листопаді.

Як повідомляв Укрінформ, через захворюваність COVID та деякі інші хвороби, повʼязані з дихальними шляхами, ВООЗ рекомендує поновити деякі карантинні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-