В Україні є майже 800 тисяч доз вакцини проти дифтерії - МОЗ

В Україні є майже 800 тисяч доз вакцини проти дифтерії - МОЗ

Укрінформ
В Україні є майже 800 тис. доз вакцини проти дифтерії, вони надаються безоплатно як для дітей, так і для дорослих.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство охорони здоров'я повідомляє у Фейсбуці

В МОЗ зазначили, що днями на Київщині від дифтерії померла 73-річна жінка. Це – єдиний летальний випадок цього захворювання в Україні за весь 2023 рік. 

"Захиститися від хвороби і її важкого перебігу можна лише завдяки вакцинації. Вакцини проти дифтерії – багатокомпонентні, тобто захищають від кількох хвороб одночасно. Відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, проти дифтерії вакцинують у 2, 4, 6 та 18 місяців, 6 та 16 років, у 26 і потім – кожні 10 років", - ідеться у повідомленні.

В МОЗ наголосили, що якісні та безпечні вакцини проти дифтерії – майже 800 тис. доз, є в усіх регіонах України, вони надаються безоплатно як для дітей, так і для дорослих. 

"Водночас, за даними Центру громадського здоров’я, за 11 місяців 2023 року лише 47,8% дорослих зробили щеплення проти дифтерії. Найнижчі охоплення вакцинацією – в Івано-Франківській, Закарпатській, Дніпропетровській, Чернівецькій та Одеській областях – від 30 до 36%", - підкреслили в МОЗ.

Читайте також: Україна закупить понад 1 мільйон доз вакцини проти поліомієліту

В міністерстві закликають українців перевити, чи робили щеплення проти дифтерії й правця упродовж останніх 10 років, якщо людині уже виповнилося 26 років. 

"Надолужте пропущену вакцинацію якомога швидше – це може врятувати життя", - наголосили в МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області 73-річна жінка померла від дифтерії. 29 грудня 2023 року хвора була госпіталізована до лікарні, проте її життя не вдалось врятувати через довготривале самолікування й ускладнення, що виникли внаслідок хвороби.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-