За рік понад 76 тисяч українців звернулися до лікарів за психологічною допомогою - НСЗУ

За рік понад 76 тисяч українців звернулися до лікарів за психологічною допомогою - НСЗУ

Укрінформ
Протягом року понад 76 тисяч українців звернулися до лікарів за психологічною допомогою.

Про це у Фейсбуці повідомляє Національна служба здоров'я, передає Укрінформ.

"Понад 76 тис. українців звернулися до сімейного лікаря за ментальною допомогою за рік. ...Нині 792 заклади мають договір на пакет. Національна служба здоров’я виплатила закладам понад 10,68 млн грн у 2023 році", - йдеться у повідомленні.

За даними електронної системи охорони здоров'я, які наводить НСЗУ, найчастіше пацієнти зверталися до лікаря первинної медичної допомоги через відчуття тривоги/нервування/напруженості; порушення сну; психологічні симптоми; пригнічений настрій; порушення пам'яті; психологічні розлади; гостру реакцію на стрес; відчуття роздратованості, злість.

Читайте також: 9 порад від психолога: як перестати боятися і не зійти з глузду, коли навколо війна

У НСЗУ нагадали, що у листопаді 2022 року у Програмі медичних гарантій з’явився пакет “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги”.

Допомогу в сфері ментального здоров’я надають сімейні лікарі, терапевти та педіатри, які працюють у закладах із договором на цей пакет. Знайти заклад можна за допомогою онлайн-мапи або за номером контакт-центру НСЗУ 16-77.

Читайте також: Ляшко: 90% українців мають хоча б один симптом, який свідчить про потребу психологічної допомоги

Як повідомляв Укрінформ, за даними Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті міністрів, з минулого року кількість українців, які оцінюють свій психологічнй стан як поганий, зросла з 8 до 11%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-