Вчені знайшли зв'язок між вірусом Зіка і синдромом Гієна-Барре

Вчені знайшли зв'язок між вірусом Зіка і синдромом Гієна-Барре

Укрінформ
На піку епідемії Зіка захворюваність на синдром Гійєна-Барре була в 100 разів вище звичайного.

Про це повідомляє «Голос Америки».

«Дослідники виявили найбільш вагомі на сьогоднішній день докази зв'язку вірусу Зіка з синдромом Гієна-Барре. На піку епідемії частота випадків захворювання була в 100 разів вище, ніж зазвичай», - йдеться в повідомленні.

Синдром Гійена-Барре – рідкісне захворювання, що вражає периферичну нервову систему, нервові закінчення рук і ніг, що відповідають за чутливість і рухові функції. Відбувається аутоимунная реакція проти мієлінової оболонки нервових волокон, які захищають і прискорюють сигнали, що надходять від мозку до кінцівки.

Вірус Зіка відноситься до роду вірусів, що переносяться москітами, – флавірусів. До них відноситься лихоманка денге, жовта лихоманка, японський енцефаліт і чикунгунья.

У звичайний час реєструється від одного до двох випадків синдрому Гійєна-Барре на сто тисяч дорослих, зазначає Карлос Пардо – невролог і патоморфолог з Університету Джонса Хопкінса в Меріленді і провідний автор дослідження, опублікованого на цьому тижні в «Медичному журналі Нової Англії».

Однак на піку епідемії Зіка, яка припала на період з січня по червень в Колумбії, де проводилося дослідження, лікарні фіксували 10-15 випадків на тиждень.

Пардо і його колеги з шести інститутів США, Центральної і Південної Америки знайшли перші біологічні докази зв'язку між вірусом Зіка і синдром Гійена-Барре.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-