У МОЗ запевняють: вакцина проти поліомієліту - якісна

У МОЗ запевняють: вакцина проти поліомієліту - якісна

Укрінформ
Вакцина проти поліомієліту, яка надійшла в Україну в травні 2015 року, перевірена Державним експертним центром МОЗ та відповідає всім показникам якості медичного імунобіологічного препарату (МІБП).

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

«Лабораторний контроль якості даних серій МІБП ОПВЕРО (вакцина для профілактики поліомієліту - ред.) було проведено за всіма показниками якості відповідно до Аналітичної нормативної документації до Сертифікату про державну реєстрацію № 255/12-300200000 від 26.11.2012. До МОЗ України було надано Акти про відповідність медичних імунобіологічних препаратів наданих зразків серій МІБП ОПВЕРО показникам якості «автентичність поліовірусів», «вміст поліовірусів», «термостабільність» та «стерильність», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що партія вакцини від поліомієліту виробництва компанії Санофі Пастер (Франція) у кількості 1,5 млн доз надійшла на склад "Укрвакцини" у травні 2015 року. Ця партія була закуплена за кошти уряду Канади та надана Україні в якості гуманітарної допомоги від ЮНІСЕФ. 29 вересня голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль звинуватив Міністерство охорони здоров'я у створенні штучного ажіотажу навколо поліомієліту з метою використати некондиційну вакцину. За його словами, отриману з-за кордону партію вакцини від поліомієліту фахівці МОЗ зберігали з порушенням температурного режиму, допустили її розмороження, після чого повторно заморозили, хоча це не передбачено інструкцією. Восени 2015 року МОЗ звернулося до виробника за роз'ясненнями щодо вимог перевезення та зберігання вакцини.

В офіційних висновках, наданих Всесвітньою організацією охорони здоров'я та Департаментом з питань фармацевтики Санофі Пастер було вказано, що кількість розморожень і заморожень вакцини не впливає на її безпечність і якість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-