На малюків чекає «подвійна» вакцинація від поліомієліту

На малюків чекає «подвійна» вакцинація від поліомієліту

Укрінформ
У середу, 21 жовтня, в Україні розпочався перший тур додаткової обов'язкової вакцинації дітей проти поліомієліту. 

Про це повідомив під час прес-конференції в Київській поліклініці №3 Подільського району міста Київ заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розпочинаємо національну імунізацію проти поліомієліту як відповідь на спалах захворювання, який виник у Закарпатській області», - сказав Перегінець.

За його словами, необхідність проведення додаткового туру щеплень викликана низьким рівнем імунізації населення і відповідно загрозою розповсюдження захворювання.

Загалом в Україні буде проведено три тури імунізації оральною полівакциною виробництва «Санофі-Пастер». Перший тур триватиме три тижні - з 21.10 до 06.11. Протягом цього часу вакцинуватимуться всі діти віком від 2 місяців до 5 років 11 місяців 29 днів, незалежно від того, чи робили дитині щеплення раніше. Перерва між першим та другим туром становить 1 місяць, другий тур триватиме два тижні. За цей час будуть вакциновані ті самі діти. У третьому турі вакцинацію пройдуть діти віком від 6-ти до 10-ти років.

«Це потрібно, щоб вивести з циркуляції мутований вірус, який ми отримали в Закарпатті та який, скоріше за все, був завезений в інші регіони України», - заявив на прес-конференції головний імунолог Києва Федір Лапій.

Представники міністерства закликали батьків відповідально поставитися до здоров'я своїх дітей і прийти в поліклініки та зробити щеплення.

Як запевнив Перегінець, зараз вакцинами забезпечені всі поліклініки в усіх регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-